recept: Holstein szelet, Kifőzde
Holstein szelet
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szép szelet hús,
4 tojás,
só, bors, liszt, zsír




A karajból vágott (tarja vagy hátszín is pompás) szeleteket kiklopfolom, megsózom, kicsikét meg is borsozom, meghintem liszttel és forró zsírban pirosra sütöm. A végén kicsi vajat teszek a húsra, majd kiveszem és lecsöpögtetem, félreteszem meleg helyre.
Tulajdonképpen bármilyen hússzelet felhasználható, amit szívesen megeszünk, pl. marha hátszín, bélszín, borjúkotlett, sertéstarja stb.
A még forró zsírba beleütöm a tojásokat, megsózom, és megsütöm.
Sültkrumplival, esetleg kakastaréjjal tálalom, uborkasalátát adok mellé.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: tükörtojás
 sültkrumpli
 uborkasaláta
 kakastaréj

Forrás: Közismert vendéglői frissensült.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.08.13. Utoljára frissítve: 2009.08.13.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 15:43:33 - 4.58)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez